Oferirea de cadouri de Craciun a devenit atat de comuna incat rareori ne intrebam de ce o facem.
Nu conteaza cat de grinch esti, de Craciun, cel putin bunica ta sau mama iti vor da macar o… ciocolata. O vei gasi sub bradul artificial proaspat decorat cu lumini stralucitoare. Exista aproape intotdeauna cadouri. Oferirea de cadouri de Craciun a fost intotdeauna parte din aceasta sarbatoare magica.
Chiar daca Mos Craciun nu va ajunge la familia ta, a existat intotdeauna un fel de cadou, in special pentru copii. Si ca aproape tot ceea ce facem, are o poveste care explica acest motiv. Acum probabil ca ai deja un brad artificial de Craciun pe care il impodobesti in fiecare an. Te intelegem pentru ca si noi facem la fel. Daca nu ai deja, poti cumpara un brad artificial de craciun redus pe BraziCraciun.net
Primul lucru de luat in considerare este ca, astazi, Craciunul este despre sarbatorirea nasterii lui Isus Hristos, in special pentru crestini si catolici. Dar inainte de existenta lui Hristos, exista deja umanitate si existau deja sarbatori care coincid cu datele la care facem acum unele sarbatori. Apropo, daca folosesit un brad de Craciun artificial, asigura-te ca pui cadourile direct sub el.
Acesta este cazul saturnalelor care au fost sarbatorite in lumea romana. Aceste festivitati au avut loc pentru a sarbatori sfarsitul solstitiului de iarna, care a fost pe 25 decembrie, conform calendarelor actuale.
Aceste festivaluri nu au fost sarbatorite doar de societatea romana, ci si de sclavi, de fapt a fost una dintre cele mai importante sarbatori ale lor. In acele zile sclavilor li s-a dat timp liber, ratii suplimentare si alte daruri.
Cele mai citite articole
Pentru non-sclavi, aceste zile au fost de mari sarbatori si banchete, precum si schimbul de cadouri, o traditie pe care le pastram inca in familie, scoala si medii de lucru. In epoca romana plantele, lumanarile si figurile de lut au fost date; casele au fost, de asemenea, decorate cu plante si lumanari, pentru a da o nota festiva.
Cand crestinismul a intrat oficial in Roma, s-a cautat o cale de a elimina saturnalele care erau considerate pagane, deoarece erau in afara ordinului crestin/catolic. Fiind o traditie stramoseasca foarte greu de eliminat, au adaptat-o la noua religie care era in curs de dezvoltare.
Acest lucru ar putea fi realizat deoarece nu exista dovezi istorice care sa confirme data nasterii lui Isus Hristos, astfel incat ziua de 25 decembrie a fost determinata ca fiind ziua in care s-ar fi nascut. Astfel, ar putea coincide cu sarbatorile ancestrale si sincretismul a fost dat pentru a trece de la un motiv de sarbatoare la altul.
Un alt motiv pentru care oferirea de cadouri de Craciun vine de secole mai tarziu, odata cu aparitia Sfantului Nicolae. In secolul al IV-lea, in Turcia, a aparut o persoana cu multi bani care a oferit cadouri saracilor la acea vreme. Aceasta persoana a fost numit Nicolae si este un antecedent de Mos Craciun sau Mos Craciun.
Asa a fost implantat obiceiul de a oferi cadouri de Craciun: o mica istorie reala si noi traditii care au fost concretizate in impartasirea cu cei dragi intr-un anotimp al anului in care exista o atmosfera festiva si comemorativa.
Craciunul – cadouri pentru cei mici dar si cei mari
Asteptarea lui Mos Craciun nu este una doar pentru cei mici ci de asemenea si pentru cei mari. Daruirea de cadouri in aceasta perioada aduce sarbatoarea mai aproape si zambetul mai larg al celor ce primesc dar totodata ofera si sentimentul de bucurie celui ce daruieste.
Un cadou, cat de mic, te va face sa te simti mai bine si asta datorita faptului ca de Craciun, darurile trebuie sa fie prezente. Bradul frumos impodobit, miros de preparate delicioase, colindele pe fundal si… cadourile ce asteapta sa fie deschise! Craciun este despre iubire, pace, daruire si multa credinta – bucura-te alaturi de familie de magica sarbatoare!