Pregatirea zilnica a mesei poate da mari batai de cap gospodinelor. De multe ori, acestea raman in pana de idei si nu stiu ce sa mai gateasca pentru a satisfice gusturile tuturor membrilor familiei. In general, femeile se orienteaza dupa retete simple pentru a nu pierde prea mult timp in bucatarie, iar printre acestea se numara si pregatirea unui pui intreg la cuptor. Acest preparat este unul cat se poate de simplu si nu necesita prea mult efort.
Sfaturi oferite de chefii bucatari pentru pregatirea celui mai bun pui intreg la cuptor
In cazul in care gospodinele au cumpar un pui intreg pe care doresc sa il pregateasca la cina, acestea trebie sa stie ca optiunile lor sunt destul de limitate. Puiul poate fi facut fie la rotisor, fie pe sticla pentru ca gustul sa fie unul cu adevarat savuros. Exista si varianta taierii puiului inainte de a fi gatit. Spre exemplu, pulpele pot fi bagate la cuptor cu un mix de legume (cartofi, morcovi, broccoli) in vreme ce spatele si aripile pot fi folosite pentru prepararea unei delicioase supe cu galuste. Aici intervine maiestria fiecarei femei in parte.
Cele mai citite articole
Pieptul de pui poate fi taiat in fasii si bagat la cuptor cu un minunat sos de rosii. Totul trebuie sa fie condimentat si aromatizat cu usturoi, sare si piper. Preparatul merge de minune cu un piure de cartofi si cu o salata de castraveti. Cei dragi vor aprecia simplitatea si gustul delicios al mancarii, iar cina se va transforma intr-un adevarat motiv de bucurie. Mai mult decat atat, totul se prepara simplu si rapid, iar mancarea este gata in cel mai scurt timp.
Marele avantaj al acestui preparat este faptul ca se poate recicla foarte usor. In cazul in care au ramas resturi de la cina acestea se pot transforma intr-un pranz delicios pentru a doua zi. Copiii sunt innebuniti dupa sandvichuri asa ca pieptul de pui poate fi asezat intr-o chifla savuroasa alaturi de salata, rosii sau mustar. In maxim 15 minute, masa este gata.
Chiar si atunci cand se doreste pregatirea unui pui intreg la cuptor, gospodinele trebuie sa aiba in vedere faptul ca bucatile ramase pot fi reciclate in alte si alte preparate numai bune de savurat. Aruncarea mancarii ar trebui sa inceteze avand in vedere faptul ca exista numeroase tari in lume unde hrana reprezinta o reala problema.
Cu putina economie si cu muuulta imaginatie, o familie poate servi cateva zile la rand dintr-un pui. Fie ca este gatit la cuptor, prajit, fie ca este transformat in supa sau ciorba, gustul va fi cu siguranta unul pe masura asteptarilor. In cazul in care femeile sunt in pana de idei acestea pot apela cu incredere la retetele consacrate ale bucatarilor avand in vedere faptul ca unele dintre ele sunt pregatite cu ingrediente simple care pot fi achizitionate in orice perioada a anului, din orice supermarket.