Logiile deschise, balcoanele si terasele au nevoie de protectie impotriva influentelor externe. Zapada, ploaia, ceata si ultravioletele impreuna cu schimbarile de temperatura au un efect distructiv asupra structurii.
Pe suprafata materialului pot aparea fisuri si alte defecte vizibile. Hidroizolarea unei terase sau a unui balcon deschis va proteja impotriva umiditatii ridicate si iti va permite sa mentii aspectul impecabil al partii deschise a cladirii. Lucrarile de hidroizolatie adecvate pot fi efectuate atat in interior, cat si in exterior.
De ce este necesara hidroizolarea unei terase exterioare?
Protectia structurii. Schimbarile bruste de temperatura si expunerea la umiditate pot afecta negativ elementele structurii, pot duce la distrugerea lor.
Prevenirea formarii mucegaiului. Hidroizolarea unei terase cu podea din lemn elimina formarea de ciuperci, mucegai si alte medii patogene.
Mentinerea unui aspect impecabil. Structura deschisa a casei isi va pastra aspectul impecabil si nu vor fi vizibile defecte externe pe ea.
Hidroizolatia terasei include amenajarea acoperisului, podelei, peretilor despartitori. Astazi, exista un numar mare de compusi de impermeabilizare diferiti, care difera prin metoda de aplicare, precum si prin parametrii tehnici si operationali. Cele mai populare sunt produsele polimerice cu componente speciale care garanteaza rezistenta si durabilitatea stratului protector.
Optiuni de hidroizolatie terase
Cele mai citite articole
Acestea includ mastice bituminoase monocomponente, bicomponente, acoperiri de ciment blindat. Masticurile cu una, doua componente sunt de obicei folosite pentru a repara fisurile mici. Masticele bituminoase si acoperirile de ciment de blindaj sunt folosite pentru a sigila fisurile mari.
Avantajele hidroizolatiei includ faptul ca utilizarea sa nu necesita abilitati si echipamente speciale. Hidroizolatia bitum-polimer pentru podeaua terasei este usor de aplicat, protejeaza armaturile si elementele de fixare impotriva coroziunii.
Alte caracteristici includ aderenta buna la baza, rezistenta la apa, costuri accesibile. Produsele pe baza de bitum nu se raspandesc atunci cand sunt aplicate pe suprafete verticale, ceea ce faciliteaza hidroizolarea balcoanelor si teraselor de tip deschis.
Compozitiile de impermeabilizare pentru acoperiri sunt de obicei aplicate in 2-3 straturi, in timp ce temperatura ar trebui sa fie peste zero, iar umiditatea sa fie scazuta. Suprafata trebuie mai intai pregatita, indepartate toate impuritatile de pe ea, degresata, amorsata si numai dupa aceea se procedeaza la hidroizolarea terasei.
Agent de impermeabilizare modern tip rulou. Cea mai comuna optiune este materialul de acoperis. Astazi se folosesc materiale sudabile, adica cele care se fixeaza cu un strat adeziv special.
Produsele au o elasticitate buna, ceea ce face posibila excluderea unei posibile rupturi in timpul contractiei diferitelor elemente structurale. Este important de retinut ca hidroizolarea terasei de deasupra locuintei se realizeaza in cazurile in care se foloseste un incalzitor care este predispus la acumularea de umiditate, si poate fi vata minerala si argila expandata. Poti afla mai multe despre hidroizolatie pe blogul Hidroizolatii Conduraru.