Aronia este un fruct special, care a devenit popular relativ tarziu in Romania, dar care incepe sa prinda teren tot mai mult. Este recomandat datorita faptului ca are proprietati antioxidante importante si datorita modului in care ajuta organismul sa obtina energie si sa faca fata stresului zilnic. Cu toate acestea, este foarte important de mentionat inca de la inceput faptul ca aronia este un fruct greu de consumat ca atare pentru ca este foarte astringent si de aceea este inclus in diverse retete.
1.Siropul de aronia poate fi inclusi in curele de detoxifiere
Cei care sunt interesati de imbunatatirea memoriei in mod natural aleg de cele mai multe ori sa consume aronia sub forma de sirop. Siropul de aronia este inclus de asemenea in numeroase diete de detoxifiere, datorita efectelor sale bune asupra radicalilor liberi, dar si datorita modului usor de a fi consumat. Acest sirop poate fi luat sub forma de cateva lingurite pe zi, ca si siropul de tuse de exemplu, sau poate fi diluat in apa, respectiv in apa minerala, pentru a fi utilizat pe post de suc. Indiferent de modul in care va fi utilizat acest sirop, efectele sale asupra organismului sunt incontestabile.
2. Fructele de aronia pot fi puse in prajituri
Cele mai citite articole
Un alt mod de a consuma aronia este in prajituri. Fructele proaspete de aronia pot fi puse in tarte, alaturi de alte fructe de padure sau in alte prajituri, cum ar fi negresele sau checurile. Atunci cand sunt inconjurate de aluat ele vor prelua o parte din zaharul aflat in interior, vor da aroma prajiturilor si le vor face sa arate interesant. Aronia este un fruct mov care va da culoare aluaturilor si va face prajiturile sa arate apetisant. In plus, tot aronia este cea care va face deserturile atractive pentru cei mici, care sunt atrasi de tot ce are o culoare interesanta.
3. Aronia poate fi uscata si folosita la micul dejun
Fructele de aronia uscate pot fi folosite la micul dejun alaturi de cereale si miere, dar si impreuna cu alte fructe de padure, cu nuci si alune. Pot fi puse in lapte cald, indulcit cu miere si se combina perfect cu textura crocanta a cerealelor. Daca sunt consumate la micul dejun ele vor oferi un boost de energie absolut fantastic si vor ajuta persoana in cauza sa se simta bine toata ziua. In plus, aronia o va proteja de stresul oxidativ generat de mediul in care se deplaseaza sau in care lucreaza.
4. Aronia poate fi pusa in smoothie-uri
Pentru cei care isi doresc sa faca smoothie-uri colorate si delicioase in acelasi timp, aronia este o solutie foarte buna pentru ca odata zdrobita alaturi de celelalte fructe, va colora totul cu un mov intens. Se combina perfect cu iaurt, cu banane si cu alte fructe si in plus, va da o nota acrisor amaruie oricarei combinatii. De asemenea, aronia se poate combina perfect si cu mirodenii si condimente asa cum sunt cardamomul sau scortisoara.