Botezul său ceremonia creştinării unui copil este una din cele mai importante taine ale Bisericii Ortodoxe Romane. Botezul se organizează la câteva luni după naşterea copilului, iar părinţii îşi dau interesul să aleagă locaţia perfectă pentru petrecerea de botez, Biserica la care va avea loc ceremonia de creştinare a copilului, hainele bebeluşului pentru botez, cameramanul, muzică, tortul, mâncarea, precum şi alte detalii importante de acest tip.
Planificarea şi organizarea până în cele mai mici detalii, până la găsirea pieselor de mobilier evenimente de închiriat, vor garanta succesul unei seri de neuitat. Chiar dacă bebeluşul nu va participa activ la petrecere şi nu va avea amintiri în acest sens, amintirile imortalizate îi vor aduce zâmbetul pe buze peste ani.
Importanta tainei Botezului
Botezul este o ceremonie religioasă cu o mare încărcătură emoţională pentru familia bebeluşului. Celebrarea trebuie făcută ca atare, de aceea este necesară şi organizarea petrecerii de botez în care rudele, naşii, părinţii, invitaţii să participe şi să ofere un cadou şi un gând bun micului creştin. După ceremonia religioasă, copilul va fi uns de către preot cu un beţişor înmuiat în mir la subrt, pe picioare şi după urechiuşe.
Cele mai citite articole
Etapele botezului sunt două la număr şi includ slujba de dezlegare şi cea de botez. Se începe cu ceremonia prin care naşul său naşa declară că se leapădă de Satană şi se termină cu afundarea pruncului în cristelniţă cu apă sfinţită. Bebeluşul se scoate în pânză curată, parte a trusoului cumpărat de naşi şi va primi Sfânta Împărtăşanie. După ceremonia de creştinare, părinţii împreună cu naşii şi invitaţii pot pleca la locul în care se va desfăşura petrecerea de botez.
Planificarea din timp a petrecerii de botez
Este necesară planificarea din timp a petrecerii pentru botezul celui mic, la fel cum este foarte importantă planificarea din timp a petrecerii de nuntă, mai ales dacă această petrecere va avea loc la un restaurant. Rezervarea localului pentru botez nu poate fi lăsată pe ultima sută de metri, dar închirierea unor mese restaurant se poate face cu câteva zile înainte. De aceea, este important ca părinţii să se gândească la numărul de invitaţi chiar cu câteva luni înainte de naştere. De obicei, copilul se botează după ce împlineşte 3 luni de zile, însă poate fi botezat şi mai târziu, în funcţie de disponibilitatea locaţiei.
Întocmirea listei cu persoane pe care părinţii le doresc alături la această petrecere este un punct de plecre ce va lămuri ulterior întrebările şi nelămuririle în acest sens. numărul invitaţilor la petrecere decide atât mărimea salonului, cât şi numărul de mese şi de scaune închiriate. Alegerea localului este relativ simplă, pentru că părinţii vor alege din variantele pe cre le au disponibile în oraşul lor, încercând să găsească o locaţie care nu este nici prea mare, nici prea mică pentru că oaspeţii să nu stea înghesuiţi.
Nu în ultimul rând, părinţii trebuie să aleagă şi decoraţiunile pentru salonul în care va avea loc petrecerea de botez, dar şi aranjamentele florale şi baloanele decorative, tematica petrecerii, tortul şi meniurile de mâncare.