Unii oameni îmbătrânesc mai târziu şi foarte frumos, în timp ce alţii, din cauza geneticii, îmbătrânesc mai devreme, primele semne de bătrâneţe apărând la o vârstă destul de fragedă, ridurile apar de la 25 de ani. În urma curelor drastice de slăbire, unii pacienţi sau unele paciente pot avea nevoie de lifting facial din cauza “lăsării” trăsăturilor faciale. Pentru a opri timpul în loc, unii pacienţi sau unele paciente apelează la o vârstă foarte fragedă la intervenţii chirurgicale astfel încât să elimine ridurile şi pielea lăsată şi să îşi arate adevărata vârstă. Începând cu vârsta de 25 de ani, pacientele se prezintă la cabinetul Dr. Radu Panturu pentru a modifica trăsăturile faciale care nu le fac cinste.
Primele semne de îmbătrânire la femei
Primele semne ale bătrâneţii apar în jurul vârstei de 25 de ani, însă acestea pot să apară şi mai devreme, în funcţie de vicii, expunerea la soare, îngrijirea necorespunzătoare şi predispoziţia genetică. Pentru a opri timpul în loc, din ce în ce mai multe femei apelează la liftingul facial, menit să redea chipului un aspect mai tânăr.
Dacă pentru riduri există posibilitatea injectării pielii cu botox, pentru pielea lăsată şi migrarea grăsimii, pentru schimbările la nivelul sprâncenelor şi al întregii fizionomii, este recomandat liftingul facial. Prin intermediul acestei intervenţii se întinde şi se înlătură surplusul de piele. Se reaşează trăsăturile în poziţia iniţială şi se reface stratul de grăsime. Dacă pacientele doresc rezultate de lungă durată, este nevoie şi de retensionarea muşchilor faciali.
Vârsta recomandată pentru primul lifting facial
Cele mai citite articole
Femeile apelează de regulă la această procedură începând cu vârsta de 25 – 30 de ani. Schimbările la nivelul feței pot să apară mai devreme decât cele la nivelul inferior. Astfel, lăsarea pomeţilor este primul semn de îmbătrânire, iar liftingul facial este cel care remediază această situaţie. Liftingul facial inferior, sau clasic este adesea efectuat la vârste de peste 35 de ani, ajutând la reducerea aspectului ridurilor adânci şi a pielii lăsate la nivelul gâtului şi mandibulei, cu rol de a reda fermitatea şi aspectul tânăr.
Cum se realizează liftingul facial
Liftingul facial este una din cele mai facile operaţii care se efectuează la acest moment, fiind solicitat de paciente de toate vârstele, începând chiar cu vârsta de 25 de ani, durează câteva zeci de minute şi are ca şi principal scop repozitionarea porţiunii mijlocii a feţei şi menţinerea pomeţilor în noua poziţie. Acest lifting vizează regiunea dintre colţul gurii şi pleoapa inferioară, fiind indicat în întinerirea treimii inferioare a feţei, unde pot să apară probleme precum adâncirea şanţurilor în obraji şi în jurul gurii, pielea lăsată la nivelul obrajilor, liniei gâtului şi mandibulei.
Recuperarea după această intervenţie nu durează mult, este nevoie de doar 7-10 zile pentru scoaterea firelor şi de 2-3 săptămâni în care pacienţii trebuie să evite exerciţiile fizice. Rezultatele intervenţiei devin foarte evidente în câteva săptămâni, iar rezultatul final se vede în următoarele 5-6 luni.