Domeniul HoReCa este de maxim interes în societatea modernă actuală, drept dovadă tot mai mulţi oameni aleg să îşi deschidă afaceri în acest domeniu, fie că este vorba de pensiuni, patiserii, pizzerii sau covrigarii, mici restaurante de familie sau mări restaurante de evenimente. Totodată, domeniul HoReCa necesită multă atenţie, experienţa şi profesionalism, motiv pentru care alegerea celor mai bune echipamente profesionale HoReCa este importantă.
Cum alegi echipamentele HoReCa profesionale?
Alegerea echipamentelor necesare în bucătăriile comerciale necesită o căutare cu atenţie cu privire la capacităţile acestora şi stabilirea priorităţilor şi necesităţilor pe care le va avea localul şi echipa. De aceea, este important ca alegerea echipamentelor HoReCa să se facă în funcţie de:
- meniu – pentru eficientizarea timpului şi bugetului, antreprenorii trebuie să stabilească ce preparate sunt incluse în meniu. În funcţie de aceste preparate, se pot alege echipamentele HoReCa ce ajută în crearea lor;
- buget – antreprenorii trebuie să îşi impună de la bun început un buget de care dispun şi să nu cumpere echipamente şi lucruri nefolositoare, pe care vor cheltui o mică avere şi care nu le va fi de folos;
- spaţiu – se va impune măsurarea spaţiului înainte de a alege echipamentele HoReCa potrivite. Nimeni nu îşi doreşte să se lovească sau să dărâme lucruri în bucătărie, de aceea echipamentele care îngreunează activitatea, foarte voluminoase, nu sunt agreate;
- garanţie – având în vedere faptul că aceste echipamente sunt folosite zilnic şi la o capacitate intensă, este inevitabil să se şi defecteze. De aceea, este important ca echipamentele HoReCa să fie însoţite de garanţie de minim 24 de luni;
- poziţionarea, ca şi strategie de marketing – poziţionarea localului HoReCa înseamnă produsele şi serviciile ce vor fi vândute. De aceea, alegerea echipamentelor depinde de locaţia aleasă, care poate fi premium, exclusivist, destinată unui public cu potenţial financiar, cu preţuri medii, ce atrage public cu venituri medii, care pot deveni clienţi loiali care recomandă localul mai departe sau chiar cu preţuri mici, ideal pentru public cu venituri mici.
Ce oferă piaţa locală pentru antreprenorii care doresc să îşi deschidă o afacere HoReCa?
Cele mai citite articole
Unele pieţe locale au un public atât de variat, încât permit deschiderea oricărui tip de local dorit pentru a găsi noi clienţi. În oraşele mici, unde cei mai mulţi oameni au venituri mici, localurile ieftine cu produse sau servicii ieftine sunt la putere, în timp ce în oraşele mari se pot deschide şi localuri mari şi pretenţioase.
Indiferent de mărime şi de preferinţe, localurile de tip HoReCa au de câştigat dacă antreprenorii îşi aleg echipamentele potrivite, cale profesionale implicând o investiţie mare, în timp ce cele cu buget mic, implicând o investiţie cu buget mic.