Ghimbirul este un super aliment. Acesta dispune de o capacitate uimitoare de a spori imunitatea, imbunatateste digestia si reduce inflamatia.
Ghimbirul contine mai multe uleiuri esentiale care alcatuiesc o aroma distincta: zingerone, shogaols, si gingerol. Aceste uleiuri sunt agenti antibacterieni, antivirali, antifungice si antiparazitari puternici. Radacina de ghimbir ajuta la o digestie sanatoasa, stimuleaza imunitatea, trateaza astmul, ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular, amelioreaza durerea si multe alte boli.
Beneficiile ceaiului de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este un remediu foarte eficient pentru durerile de cap, gripa, muschi si chiar inflamatii comune. Datorita substantelor unice pe care le contine, ghimbirul este capabil de a opri in mod natural durerile.
Consumul regulat de ceai de ghimbir intareste sistemul imunitar. Acesta contine cantitati mari de antioxidanti care stimuleaza imunitatea si ajuta la lupta impotriva infectiilor.
Cele mai citite articole
Doar o ceasca de ceai pe zi va micsora sansele de accident vascular cerebral. Totodata ghimbirul ajuta la descompunerea depozitelor de grasime care blocheaza arterele.
Datorita proprietatilor dale, ceaiul cald de ghimbir imbunatateste circulatia sangelui. Cresterea fluxului sanguin va imbunatatii furnizarea de vitamine, minerale si oxigen pentru celulele corpului tau, contribuind la sanatatea generala.
Ceaiul de ghimbir ajuta la distrugerea virusului care duce la aparitia de raceli comune, leziuni herpetice si gripa.
Cum se face ceaiul de ghimbir?
Ingrediente:
o cana apa
1/4 lingurita ghimbir
1/4 lingurita turmeric
lapte de cocos, dupa gust
miere ecologica bruta, dupa gust
Mod de preparare:
Adu apa la punctul de fierbere. Adauga ghimbir si turmeric, redu focul si fierbe timp de 10 minute.