Vitrinele frigorifice reprezinta o parte importanta a industriei alimentatiei publice. Le intalnim in restaurante, magazine alimentare, magazine de panificatie, baruri, hoteluri, mall-uri etc. Managerii acestor localuri cauta tot timpul cel mai bun tip de vitrina frigorifica pentru a prezenta clientilor si a depozita in cele mai bune conditii marfa. Cu toate acestea, ca orice alt produs electronic, vitrinele frigorifice necesita si o anumita intretinere.
Intretinerea corecta este solutia pentru a mentine echipamentele de racire in stare buna timp de ani de zile. Iata cateva sfaturi utile:
Curatarea – Curatarea vitrinelor frigorifice este foarte importanta. Acest lucru duce la marirea nivelului de igiena, precum si nivelului de performanta al echipamentului. Mizeria si resturile alimentare nu doar ca nu sunt estetice, ci provoaca si probleme vitrinelor frigorifice. Curatati ocazional partile componente, cum ar fi bobina condensatorului. Inainte, nu uitati sa dezghetati si sa opriti mai intai frigiderul pentru a evita complicatiile.
Verificarea periodica – De asemenea, ar trebui sa verificati ocazional echipamentul de racire. Verificati daca nu exista scurgeri, condens sau fisuri, etc. Acest lucru va va fi de folos pentru a preintampina eventualele probleme mai serioase. Puteti verifica garniturile, compresoarele si motoarele ventilatorului etc. pentru eventualele deteriorari. Daca exista defectiuni la componente, reparati-le sau inlocuiti-le cat mai curand posibil. Amanarea reparatiilor sau inlocuirea componentelor cu probleme afecteaza performanta echipamentului de racire. De asemenea, puteti contacta un profesionist pentru aceasta sarcina.
Limita – Fiecare vitrina frigorifica are un scop diferit. Nu incercati sa o folositi pentru alte utilizari, decat cele pentru care este fabricata. Este foarte important sa tineti cont de limita de depozitare suportata de fiecare vitrina frigorifica. Depozitarea unei cantitati prea mari de produse, peste capacitatea ideala, va afecta in mod direct performanta frigiderului.
Temperatura – Pastrati temperatura adecvata in functie de produsele depozitate in vitrina frigorifica. In felul acesta, nu doar ca veti pastra produsele proaspete, ci veti creste performanta frigiderului.
In cadrul magazinelor care au ca obiect de activitate comercializarea produselor de brutarie, carne, dar si al restaurantelor sau cafenelelor modul in care sunt prezentate produsele este esential. Atunci cand echipamentele frigorifice de calitate, precum cele oferite de ContiGrup, nu mai functioneaza la parametrii normali, afacerea va suferi pierderi care pot fi unele destul de mari. Aceasta situatie poate fi evitata cu usurinta prin intretinerea corespunzatoare a vitrinelor frigorifice. Odata realizat acest lucru, echipamentele frigorifice vor putea functiona ani de zile fara a provoca vreo problema. In plus, intretinerea corespunzatoare va va reduce facturile la energie electrica si va va feri de alte cheltuieli pentru reparatii.